VELKOMSTGLASS
Lag frisk punsj i en vannmelon med toppen kuttet av. Knus innholdet og bland med eplejuice, sitronsaft, soda og friske bær.
FORRETT
Bruschetta! Grill fine brødskiver i ovnen med olivenolje, gnidd inn med hvitløk. Server med hakkede friske tomater, frisk basilikum, olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper.
HOVEDRETT
Bacalao à la kokk Jan Ivar Nykvist! Til fire personer trenger du:
Legg klippfisken i bløt over natten i rikelig med kaldt vann. Bytt vann et par ganger underveis. Når den er klar, skjær fisken i grove terninger. Skrell potetene og skjr dem i skiver. Finhakk chili og hvitløk. Skrell og skjær løken i skiver. Legg klippfisk, poteter, løk, chili, hvitløk, tomater, lauvbærblad, oliven, olivenolje, salt og pepper lagvis i en stor kjele. Start og avslutt med tomater. Sett på lokk og la bacalaoen småkoke i en time. Ta av lokket når det gjenstår 15 minutter av koketiden. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Finhakk persillen og strø den over før servering.
DESSERT
Kald bringebærsuppe! Kok sukkerlake og sammen med friske bringebær og litt kanel. Knus, avkjøl og server med frisk mynte og crème fraîche.
Oppskriftene er hentet fra kokeboken Sulten. Den er laget av kokk Jan Ivar Nykvist og fotograf Mats Dreyer fra Oktopus, som er Noremas samarbeidspartner på foto og matinspirasjon. Se flere av arbeidene deres her.
Eller på Instagram: @oktopus_studio, @janivarnykvist, @mats.dreyer