Pad thai er opprinnelig en thailandsk vegetarrett, men du kan gjerne tilsette f.eks. kylling, reker, scampi eller fisk. Når man woker, er det viktig at du har alle ingrediensene klare, for det går fort når man først setter i gang.
4 porsjoner
Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann. Rør i 1 ts olje, og sett til side.
Finhakk hvitløk og chili og skjær vårløk i tynne skiver. Skrell gulrøttene og riv dem fint.
Pisk eggene med litt salt og hakk peanøttene grovt.
For å lage sausen blander du limesaft, ketchup, brunt sukker og soyasaus i en bolle.
Varm opp olje i en wok eller stekepanne og tilsett hvitløk og chili. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter og fres videre under omrøring i 1 minutt til.
Dytt blandingen med gulrøtter, hvitløk og chili til side og opp langs kanten av pannen og hell eggene i. Rør til du får eggerøre og hell sausen over eggerøren.
Tilsett bønnespirer, vårløk og nudler og bland godt til alt er varmt.
Dryss over peanøtter og server med limebåter.
Oppskrift og bilder er lånt med tillatelse av Opplysningskontoret for frukt og grønt.